Arta de a­-ţi cultiva noi relaţii – Debra Fine

Ai dificultăţi în a deschide un subiect de discuţie? Mie mi se întâmplă. Poate nu ştii când este momentul potrivit, nu există “chimie”, poate ai şi alte motive. Ştiu, vei avea tentaţia de a da ce mai mare vină pe timiditate. Ce-ai spune că, de fapt, îţi lipsesc nişte tehnici şi atitudinea potrivită? Iată o carte care îţi vine în ajutor şi care, fără mult efort, scoate “pata”. 🙂

A fost o plăcere să descopăr această carte uşor de citit şi practică, chiar mai practică decât credeam, deşi era de aşteptat, fiind scrisă pe schema “cum să…”

Încă de la începutul cărţii şi până la final, autoarea îţi este alături, încurajându-te şi reamintindu-ţi de unde a plecat, cum a fost ea la început,  o persoană mai puţin sociabilă şi cu dificultăţi de comunicare, devenind o persoană de succes, cu o carieră împlinită, şi agreabilă datorită artei de a iniţia şi de a întreţine conversaţii. Că da, despre asta este vorba în carte, după cum aflăm şi din subtitlu “Iniţiază conversaţii, întreţine-le, construieşte relaţii, dezvoltă prietenii şi extinde-ţi afacerile.”

Personal, îmi pare că doar prima parte a subtitlului a fost abordată în această carte sau putem considera că toate celelalte elemente din subtitlu sunt generate de stăpânirea acestei teme centrale – conversaţia.

Este o carte pe care aş reciti-o, chiar dacă ponturile oferite, la prima vedere, par banale.  Se simte sinceritatea şi buna intenţie a autoarei, parcă o vezi cum , la propriu, îţi întinde o mână de ajutor. Îi ofer trei pene albastre. Mulţumesc, Debra Fine!

feather_icon_by_dragondiamond2-d638921feather_icon_by_dragondiamond2-d638921feather_icon_by_dragondiamond2-d638921

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s